Колин Колев
Снимка: БТА

Близо година е продължила подготовката за провеждането на най-големия инкасо обир, който е извършван у нас.

Това стана ясно по време на съдебно заседание, на което беше гледана мярката за неотклонение на един от арестуваните по случая – Колин Колев.

Снощи магистратите решиха, че той трябва да остане в ареста по обвинения за обира, който стана на паркинг на столичен мол миналата година.

Откраднатата сума надхвърля 5 милиона лева.

Разкриха най-крупния обир у нас за 5 млн. лева

Колев е един от тримата обвиняеми по делото, съобщава БНТ.

Другите двама обвиняеми са Иван Ценков – Турчина, който е обявен за издириване и Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня.

Той в момента е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Разследващите стигат до извършителите на обира благодарение на показанията на анонимен свидетел, както и от записи на камери, които са проследили движението на автомобилите, с които е извършено престъплението.

В съдебната зала стана ясно, че бандитите, участвали в обира, са общо петима.

Какво се случва обаче с другите, не е ясно.

Анонимен свидетел е разказал пред разследващите, как оставения в ареста Колин Колев още през януари 2022 година го поканил да участва в престъплението.

Именно този свидетел е разказал как обвиняемите са подготовили грабежа.

Колев осигурил оръжието, намерили два мощни джипа и крадени украински

регистрационни номера за колите и подготвили внимателно маршрута на придвижване и коли, с които да се оттеглят безпрепятствено.

Така разследващите успели чрез записи от охранителни камери да проследят движението на двата автомобила, с които е извършен обирът, както и на двете коли, с които обвиняемите са се оттеглили след като са прибрали парите.

Задигната сума от инкасо автомобила е над 1 милион лева

Установили още, че обирът е трябвало да бъде извършен на 14 ноември 2022 година сутринта.

На камерите се виждало как по точно определен маршрут двата мощни джипа пристигнали в подземния паркинг на МОЛ-а и заели позиции, но инкасовият автомобил не пристигнал.

В ранните часове на следващия ден преминали по същия маршрут и отново влезли в паркинга. Изчакали пристигането на инкасото и атакували в момента, когато двамата охранители отворили вратата.

След това се оттеглили към паркинг на болница, където сменили джиповете със значително по-нисък клас коли и с тях продължили към столичния квартал Овча купел.

Пред анонимния свидетел Колин Колев разказал още как точно е извършен обирът и как след това са разделени парите между участниците.

Другият обвиняем за обира – Михаил Павлов, известен още като Мишо Коня, вече е в затвора, където излежава присъда за друг обир.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук