рекорда на Гинес, книга
източник: www.knowledgeroof.com
  1. Най-тежката тежест, поддържана от човешки език

Tова е истински рекорд, направен от Томас Блакторн, който вдигна 27 килограма само с езика си. Той тренира шест години, за да може задържи тези килограми за пет секунди – тогава на езика му е поставена кука, на която се закачат четири тежести. Блакторн поставя рекорда през 2004 г. без последващи физически наранявания.

  1. Най-голямото разстояние, което е изминато от самолет, дърпан от човек

Кевин Фаст, който притежава няколко рекорда за дърпане на тежести, придвижи с 8,5 метра цял самолет CC-177 Globemaster III с тегло от 188 830 килограм през 2009 г. Поради трудността на този акт, не изглежда, че някой скоро ще може да подобри поставения рекорд. А дори и някой да го направи, Фаст посочва, че е могъл да издърпа самолета още по-напред, ако не е имало финиш линия.

  1. Най-високият човек в света

През 2004 година е поставен рекордът за най-висок човек в света. Тогава Робърд Уолдоу е висок цели 2,72 метра. Роден през 1918 г. с тегло 8,7 килограма, той започна да расте с бързи темпове поради хиперплазия на хипофизната жлеза, която той никога не е лекувал. Поради това той продължава да расте до деня, в който умира на 22-годишна възраст.

  1. Най-голямо количесто изяден метал

Мишел Лотито, който почина през 2007 г. на 57-годишна възраст, изяжда 9 тона метал през целия си живот, включително цял самолет Cessna 150. Лотито страда от Pica, болест, поради която изпитва нужда да яде предмети като пръст и стъкло.

  1. Най-много заведени дела

Джонатан Лий Ричардс е съдил над 4000 компании и частни лица и държи световния рекорд за най-голям брой заведени дела, включително дела срещу Бил Гейтс и папа Бенедикт XVI. Когато разбира, че държи рекорда, той съди Гинес.

  1. Най-големият диамант в света

През 1905 г. най-големият диамант в света е открит в диамантена мина в Кулинан, Южна Африка. Диамантът е 3106,75 карата и струва около 400 милиона долара.

  1. Най-касовият филм

Имайки се предвид инфлацията „Отнесени от вятъра“ отчита най-големите приходи за всички времена от продажба на кино билети. Той носи $ 3,4 милиарда от продадените 255,7 милиона билета, което е в ярък контраст с „Аватар“ (вторият филм с най-много приходи) с78,3 милиона продадени билета.

  1. Най-дългите нокти в света

Шридхар Чилал от Пуна, Индия, не си реже ноктите в продължение на 66 години. Точно преди да ги изреже, те са с обща дължина от около 9 метра.

  1. Световният рекорд за държане на най-много световни рекорди

Този рекорд се държи от 62-годишния Ашрита Фурман. По-рано рекордите, които държи са 550, но в момента те са 200.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук