Тръмп, импийчмънт
на снимката: Доналд Тръмп - президент на САЩ

Действащият американски президент Доналд Трамп ще победи на предстоящите президентски избори с 91-процентова вероятност. Това е изчисли проф. Хелмут Норпот от Университета Стоун-Брук, който прогнозира и победата на Тръмп пред 2016 година, предаде FOX News.

Според професора Тръмп ще получи 362 глада в избирателна колегия. Неговите изводи са базирани на резултатите от първичните избори с помощна на създаден от него модел, който отчита статистически данни и редица исторически факти. Според теорията на Нортоп президентът ще победи в същите щати, както през 2016 година, но наред с това ще получи подкрепа на повечето избирателите и в щатите Ню Мексико, Невада, Колорадо, Върмънт, Вирджиния, Минесота, Мейн и Ню Хемпшир.

Както пояснил професорът, прогнозата за победата на Тръмп се базира на резултатите от първичните избори, по време на които той с лекота победи останалите претенденти от Републиканската партия. В същото време неговият основен съперник от Демократическата партия Джо Байдън се сблъска с редица трудности при тези избори. Привържениците на демократите, например, нямаха желание да застанат зад кандидатурата на бившия вицепрезидент. Нортоп допусна, че коронавирусната пандемия може да окаже известно влияние върху крайния резултат на Тръмп, но сята, че то няма да бъде значително.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук