Ангел Кънев
на снимката: зам.-председателят на Специализираната прокуратура Ангел Кънев

Финансовият министър Владислав Горанов и още няколко министри са разпитвани по производството срещу Васил Божков.

Това каза Ангел Кънев – зам.-шеф на Спецпрокуратурата на пресконференция.

„Събират се интензивно доказателства и се проверяват факти и обстоятелства.

Горанов е разпитан още в началото на май”, каза Кънев и посочи, че „свидетелят Горанов бил разпитан изключително подробно лично от него по това наказателно производство”.

Ангел Кънев уточни:

„Мога да подчертая, че по това дело са разпитвани като свидетели и други зам.-министри и министри. Събират се доказателства изключително интензивно. Проверяват се всички изложени от обвиняемия Божков и останалите обвиняеми факти и обстоятелства“.

Сийка Милева, говорител на главния прокурор заяви, че не се притесняват да повдигнат обвинения на действащи министри.

Ако бъде преценено, Горанов може да бъде разпитан отново.

Припомняме, че в началото на май Васил Божков публикува чатове, за които твърди, че са с финансовия министър. Самият Горанов не ги отрече, а няколко дни по-късно на пресконференция каза, че не си спомня да е водил такава кореспонденция с Божков.

Преди няколко седмици Божков, каза в пространно телевизионно интервю за бТВ, че по отношение на хазартния си бизнес е контактувал единствено с финансовия министър и имал „много доказателства за това”.

Последва спешна пресконференция на Владислав Горанов, на която той не отрече да се е срещал с Божков, но обясни, че предмет на дискусиите са били регулациите на хазарта. Той не е знаел, че бизнесменът не е платил на държавата над 500 млн. лв. данъци и такси, но е готов да му се търси отговорност, ако се докажат твърденията на Божков. На бизнесмена, срещу чиито фирми са предявени за плащане към 700 млн. лв. с лихвите, са повдигнати обвинения за принуда, данъчни престъпления, изнудване, заплахи, търговия с влияние и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук