Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Васил Божков публикува в социалните мрежи „малка част от доказателствата в подготвения сигнал до български и международни институции”.

Сигналът е срещу финансовия министър Владислав Горанов. Божков публикува снимки от чатове с министъра:

Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ. Ето как се случваше:

* „девойката“ – Мария Филипова, предшественичка на Александър Георгиев, председател на ДКХ от 08.02.2018 г., понастоящем зам.-председател на КФН

 

* „Сашо“ – Александър Георгиев, председател на ДКХ от 25.04.2019 г. до февруари 2020 г.; зам.-директор на НАП от май 2017 г. до април 2019г;

Дали тези чатове са достоверни и дали „Vladi Goranov“ действително е финансовият министър, предстои да се разбере.

Преди седмица Божков, срещу когото има 11 обвинения от българската прокуратура и който се намира в Дубай от февруари, каза в пространно телевизионно интервю за бТВ, че по отношение на хазартния си бизнес е контактувал единствено с финансовия министър и имал „много доказателства за това”.

Последва спешна пресконференция на Владислав Горанов, на която той не отрече да се е срещал с Божков, но обясни, че предмет на дискусиите са били регулациите на хазарта. Той не е знаел, че бизнесменът не е платил на държавата над 500 млн. лв. данъци и такси, но е готов да му се търси отговорност, ако се докажат твърденията на Божков.

На бизнесмена, срещу чиито фирми са предявени за плащане към 700 млн. лв. с лихвите, са повдигнати обвинения за принуда, данъчни престъпления, изнудване, заплахи, търговия с влияние и др.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук