Кирил Домусчиев
на снимката: Кирил Домусчиев

Кирил Домусчиев отговори на публикуваната от Божков днес паметна записка, в която той твърди, че е бил принуден да плаща 20 милиона лева годишно на Нова телевизия за реклама. Той не отрича достоверността на записката, но и не смята, че в нея има нещо нередно.

И след изявленията обаче остава неясен въпросът как Домусчиев в ролята си на бизнесмен би могъл да окаже „пълен съпорт“ (подкрепа) на Божков в Комисията по хазарта, която е пряко подчинена на финансовия министър.

„Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка.”, посочва Домусчиев, но не коментира защо в споразумението между него и Божков, под точка 3 е записано буквално следното: „пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране на бизнеса и спазване законите на Р Б“.

Домусчиев посочва още, че дори преди придобиването му на Нова телевизия, Божков е плащал за реклама и ПР дори „значително по-големи суми”, като по думи на бизнесмена първият договор, сключен между Божков и телевизията е от 16.07.2012г.

„Неговият бизнес без реклама е невъзможен.”, казва собственикът на Нова.

Според него „публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков”, а той самият не би желал да слиза на това ниво, поради което не желае да коментира повече публикуваните от Божков „документи” .

Собственикът на Лудогорец и Нова телевизия посочва обаче, че от Нова телевизия ще сезират Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ). Причината – от предоставената публична информация се оказва, че в договора има записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.

„Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.”

Припомняме, че в понеделник сутринта бизнесменът, получил 11 обвинения и укриващ се в Дубай, Васил Божков публикува в профила си във Фейсбук „паметна записка”, подписана от Кирил Домусчиев и от Васил Божков.

Бившият собственик на „Националната лотария” посочва, че под натиска на премиера Бойко Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов е бил принуден да сключи договор за реклама с „Нова броудкастинг груп”.

В записките се посочва още, че ако „Нова” регистрира загуби от реклама на хазарта, Божков трябва да компенсира чрез договори с „Нова” или футболния отбор „Лудогорец”. Според „документа” в замяна на Божков е обещана подкрепа в Комисията по хазарта”.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук