Васил Божков
на снимката: Васил Божков

Днес в профила си в социалната мрежа Фейсбук бизнесменът Васил Божков публикува от Дубай втора част от т. нар. сигнал. В него този път е включен и бизнесменът Кирил Домусчиев.

Божков публикува паметна записка от среща, която той твърди, че се е провела на 10.07.2019г. в кабинета на Домусчиев, а самата записка е подписана под натиска на Бойко Борисов и Владислав Горанов.

Той посочва, че почеркът е негов, а подпписите са съответно на Кирил Домусчиев и неговият.

„По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.“, посочва още Божков.

Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа, пише още Божков.

Божков

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Дали твърденията на Божков са истина предстои да се уточни най-малкото чрез изявленията на останалите участници в този странен документ.

Припомняме, че отностно предните твърдения на SMS кореспонденцията с Горанов, финансовият министър не отрече, че SMS-ите са автентични.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук