канибал

На 59-годишна възраст почина известният български канибал Николай Гьоргов Георгиев. Той се е споминал в дома си от естествена смърт. Преди няколко години паника обхвана селото, когато се разбра, че психично болният бивш помощник-морски капитан, който през 1995 година уби двама души и яде от вътрешностите им, живее свободно, без да пие лекарства за психичното си заболяване.

След бруталното убийство Георгиев лежа в психиатрия, после в болницата на затвора в Ловеч, а след това и в тази в Бургас. Година по-късно е изписан, но заради заболяването си – шизофрения – не е съден. Години наред местните хора правят подписки, за да бъде изселен, но това не се случва. След като през 2013 година отново се надигна голямо недоволство, кметът на селото започнал да го вози с колата си до близкия град Средец, за да си вземе хапчетата за месеца.

По време на един рейс с кораба Георгиев паднал и си ударил главата. Спрял да работи и започнал да чете странна литература – за вечен живот, който ще придобие, ако яде от вътрешностите на хора. По-късно болестта му се развила и той направил списък с хора, които да убие. Всички били от Голямо Буково. Една нощ успял да убие самотно живееща възрастна жена, както и най-близкия си приятел вдовец Ангел Дзиров, като ги надупчил брутално с нож. Изкормил жертвите и слижил вътрешноститте в съд, за да ги яде. После заявил, че не помни нищо. Планирал и още две убийство, но не успял да ги осъществи поради непредвидени обстоятелства.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук