Менда Стоянова
на снимката: Менда Стоянова

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стойнова коментира по НоваТв, че за бизнесът на Васил Божков в лотарията е отговорна единствено комисията по хазарта.

„Не приемам внушенията, че за нарушенията в нея, трябва да носят отговорност Народното събрание, правителство или кой ли още не”, каза Стоянова

Според нея толериране към бизнесмена от комисията е имало, при положение, че за пет години държавният регулаторен орган не е открил, получаването от неговите фирми на декларации с невярно съдържание. Стоянова допълни, че по една или друга причина комисията е била мотивирана да толерира този бизнес.

Припомняме, че в четвъртък Апелативният специализиран съд остави в ареста бившия председател на Комисията по хазарта Огнемир Митев. Той оглави комисията през 2013 година, но бе заменен през 2018 г. от Александър Георгиев, който обаче е извън ареста.

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за хазарта и забраниха на частници да организират лотарийни игри.

„Случи се бързо, но вчера Валери Симеонов, който знаете колко е нетърпелив, като гони някаква кауза, предложи на НС да го включи като точка, а и текстовете бяха готови”, коментира Менда Стоянова.

Тя обясни и защо държавната лотария ще е по-добра от частната.

”Билетите ще се предлагат само на обособени места, като ще се ограничи дистрибуцията и всички приходи след покриване на разходите и изплащане на печалбите ще се дават на Министерство на спорта, като ще се ползват за спонсориране на спорта, а част от тях и за култура”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук