Отборът на Байерн/Мюнхен/  за шести път грабна най-високото европейско клубно отличие след минимална победа с 1:0 във финала срещу ПСЖ.

Интригуващ и интересен финал за Шампионска лига, в който след тежък сезон за футбола, предсрочно прекратени шампионати, карантина, заразени футболисти и нестандартно преформатиране на национални първенства и европейски турнири, един срещу друг на Ещтадио да Луж в Лисабон се изправиха ПСЖ, за първи път в историята си и петкратния носител на трофея Байерн.

Двубоят може би не оправда очакванията за голово шоу, като двата отбора заложиха повече на тактиката и надлъгването.

Пропуски обаче направиха големите звезди – Килиан Мбапе, Неймар и Анхел Ди Мария.

Важни намеси имаше и капитана на „баварците“ Мануел Нойер. Роберт Левандовски  удари и греда през първото полувреме.

И двата отбора имаха претенции за дузпи, които обаче не бяха уважени от съдията.

По-уравновесената игра на Байерн след почивката сякаш приспа бдителността на парижани и в 59-ата минута, след продължителна и последователна атака последва центриране на Кимих към Коман, който с глава наказа бившите си съотборници. Последваха още няколко сериозни атаки към вратата на ПСЖ.

До края на мача баварците не дадоха никакви шансове за промяна на резултата, спечелвайки шестата си титла от 11 финала.

     

Това е шеста титла в историята на германския клуб, като по този показател се изравняват с тима на миналогодишния победител – Ливърпул. „Баварците“ записват и требъл, след като са шампиони в Бундеслигата и спечелиха Купата на Германия.

Байерн завършва сезона в турнира с уникалните 11 победи от 11 мача. Предишният триумф на Байерн в турнира на богатите беше през 2013 година. Отборът  печели отличието и през 1974, 1975, 1976 и 2001 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук