Николай Денков
Николай Денков

Министър Тагарев в момента си върши чудесно работата като военен министър, заяви премиерът Николай Денков в Гранада, където участва в двудневната среща на лидерите на страните от ЕС.

„Да, понякога Тагарев е малко по-остър в изказа, но това не е основание за оставки“, добави премиерът по повод изказванията за оттегляне на министъра.

„Често ми се налага напоследък да кажа, че се намираме в предизборна ситуация, много неща се казват. Това, което трябва да се гледа, е какви са конкретните взети решения“, посочи Денков.

Коментарът му бе по повод на днешните атаки на Борисов и Пеевски към министър Тагарев заради настояването му бойните машини „Страйкър“ да бъдат закупени преди местните избори. Пеевски директно поиска оставката на Тагарев.

Да припомним, че придобиването на бойни машини е най-приоритетният проект от модернизацията на армията, но вече повече от десет години не може да бъде завършен. В крайна сметка МО реши да пристъпи към междудържавен договор със САЩ и да закупи машини „Stryker“, като основният доставчик е „Дженеръл Дайнамикс“ (General Dynamics).

Проектът предвижда придобиване на 198 броя бойни и спомагателни машини, 183 от които от фамилията „Stryker“. На всички машини ще бъде инсталирано и комуникационно-информационно оборудване.

Машините ще струват около 2.2 млрд. лева, но ще са необходими и още 300 млн. лева за боеприпаси.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук