Бойко Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Има слухове и внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира нападките срещу президента Румен Радев от последните дни.

Първо депутатът Делян Пеевски, а после и от БСП заговориха за сигнали и съмнения за корупция. Пеевски загатна за „тъмна стаичка с кеш“ в президентството, а от левицата съобщиха, че са изпратили няколко сигнала до МВР и прокуратурата.

Кои са Николай Копринков и Сотир Ушев от обкръжението на президента, за които Пеевски пита?

От двете институции потвърдиха, че има сигнали, свързани с хора около президента Румен Радев.

До този момент от ГЕРБ запазиха мълчание, а след като вчера вицепрезидентът Илияна Йотова каза, че на президента са му отправяни „оферти“ за включване в сглобката, а Георги Свиленски от БСП посочи в интервю за bTV, че предложението е дошло от ГЕРБ, днес Борисов коментира войната между партиите и президента.

„Не съм отправял оферта към президента Радев, попитайте лидерите на другите партии в сглобката кой е отправял такава. Г-жа Йотова надали си го е изсмукала от пръстите“, каза Борисов.

Относно войната Пеевски-Радев той обобщи, че когато пръв е заговорил за „пътя на Копринкта“ (прозвище, с което се свързва името на секретаря на президента по вътрешна сигурност Николай Копринков, бел. ред.), Борисов каза, че е спрял да говори по темата, защото никой не се е поинтересувал.

„Винаги съм ползвал алегории за „пътя на Копринката“ и тогава никоя медия не прояви интерес, затова не виждам никакъв смисъл да коментирам войната между лидери на политически партии“, заяви той.

Проф. Анна Кръстева само за ДЕБАТИ.БГ: ГЕРБ и президентът са в етап на тихо съжителство

Според Борисов е интересно как са съставени служебните правителства и кой е „договарял хората“.

„Винаги е прозирало по време на избори зад кого стои президентът Радев. Когато Кирил и Асен са на един плакат с него, е трудно да се скрие подкрепата на президента Радев или по-късно подкрепата му към тях, когато са били министри“, каза Борисов.

Същевременно Бойко Борисов определи като абсурдно да се говори за импийчмънт на президента, който е пряко избран от народа.

„Но е абсурдно и този човек, който има цялото доверие на обществото за обединител, да говори като партиен лидер и да не хареса нищо, което се е случило до този момент в България, освен служебните правителства“, каза още той.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук