Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев/ Снимка: БТА

Бях поискал среща с министъра на вътрешните работи. Той ми отговори в писмо, че по време на предизборна кампания МВР не можело да се среща с депутати и кандидат-депутати, но ме уверява, че те работели по въпроса с търговията на гласове. Явно това трябваше да ме успокои. Само че аз не съм спокоен и няма как да бъда.

Никой български гражданин не може да бъде спокоен, че вотът му няма да бъде потопен от гласовете, които необезпокоявано се търгуват в момента. Защото показните акции, за които гледаме по телевизията, може и да хващат някого, но са чиста проба отбиване на номера. Докато МВР демонстрира активност с лов на дребни рибки, акулите, пазаруващи гласове за Пеевски, продължават дейността си без никой да ги пипне с пръст.

Още по-големият проблем е, че това ще продължава, защото не е въпрос на обикновено безхаберие или некадърност, а изглежда спуснато отгоре надолу по властовата верига. Няма друго обяснение защо и главният прокурор, и министърът на вътрешните работи в един глас защитават купувачите на гласове с нелепи обяснения как списъците щели да опорочат разследването. Имаме съвършена илюстрация на завладяната държава, на всички нива.

Огласихме прякорите, имената, пуснахме сигнал с купувачите на гласове. Готови сме и за следващи действия. Ако сме пасивни МВР министърът ще бъде награден за нищоправенето си, а за същото и.д. гл. прокурор е на път да получи 7 годишен мандат като подарък. И то с номинация още днес. А България ще получи още от същото. Тази няма да я бъде. И нека за Пеевски и обслужващия го персонал е ясно – няма да оставим нещата така!

*Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук