Реджеп Ердоган, управление
на снимката: турският президент Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли искането на кандидат от опозицията за телевизионен дебат между двамата преди предстоящите предсрочни избори на 24 юни. Кандидатът на основната опозиционна „Народнорепубликанска партия CHP“ Мухарем Индже отправи предложението сутринта, но Ердоган незабавно го отхвърли.

„Не желая да участвам в дебати, особено телевизионни. Не искам да оставя накой да бележи точки за моя сметка – каза Ердоган на пресконференция в Анкара заедно със сръбския президент Александър Вучич.

Турският президент обаче добави, че е готов да се срещне с опонента си в седалището на своята партия.

Опозицията се опитва да се организира, за да стигне до балотаж с Ердоган и управляващата „Партия на справедливостта и развитието“, но се оплаква от неравностойните условия за провеждане на предизборната кампания.

Индже осъди слабото медийно отразяване на неговия първи предизборен митинг в събота, който не бе показан по нито един от главните телевизионни канали. Той обаче предупреди в „Туитър“, че ако медийното ембарго срещу опозицията, което президентството е наложило, продължи, то следващите митинги ще бъдат пред сградите на самите телевизии.

Ердоган властва на турската политическа сцена от 15 години и възнамерява властта му да се разшири след 24 юни, тъй като този вот ще отбележи преминаването към президентско управление с разширени правомощия.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук