Първан Симеонов, наесен борисов
на снимката: Политологът Първан Симеонов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг политологът Първан Симеонов коментира изминалия политически сезон. По негови думи подкрепата към ГЕРБ се износва и желанието за промяна нараства, но не до толкова, че да избие на повърхността. Според експерта обаче наесен ситуацията ще се промени.

„В общи линии нещата се случват все още под повърхността. Мисля си, че наесен всички тези протести и обществено изнервяне ще се увеличат и вероятно ще се фокусират върху управляващите, още повече, че ще става и една година до местните избори, които са изключително важни, т.е. на практика навлизаме в кампания. Това е равносметката за този сезон – последен предизборен сезон. Следващият политически сезон вече ще е белязан от очакването за двата типа избори, които предстоят.”

Според политолога все още няма реална възможност за предсрочни избори. Европейските и местните избори обаче ще са изпитание за ГЕРБ, което драстично може да промени политическата картина у нас, смята Симеонов.

Разнобоят в редиците на „Обединени патриоти” е нещо като „двама се карат, трети печели”, смята политологът. Според него както лидерът на НФСБ Валери Симеонов, така и председателят на „Атака” Волен Сидеров мобилизират избирателите си и предстои важното решение как ще се явяват на европейските избори – дали заедно в коалиция, или ще предпочетат да се борят за гласове поотделно.

Цялото интервю с Първан Симеонов може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук