Майкъл Коен, адвокат
на снимката: Бившият адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен

Майкъл Коен, бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, поде ожесточена атака срещу бившия си шеф, тъй като бе осъден на три години затвор заради множество престъпления, за някои от които твърди, че са свързани с президента.

„Бях задължен да прикривам мръсните му дела“, коментира Коен, като призова за снизходителност окръжния съдия Уилям Х. Паули III.

52 – годишният адвокат заяви, че поема отговорност за престъпленията си „включително и за тези, които са свързани с президента на Съединените американски щати“.

Адвокатите на Коен пледираха отказ от затвор, след като той се призна за виновен за укриване на данъци, подаване на фалшиви данни до финансова институция, незаконни средства в предизборната кампания и подаване на неверни данни до Конгреса, но съдия Паули осъди Коен на затвор до три години.

Сред обвиненията срещу Коен са заплащания на две жени, заплашвали да уведомят обществеността по време на кампанията за президентските избори през 2016 г., че са имали близки отношения с Тръмп.

Тази седмица американският президент се опита да омаловажи до минимум значението на плащанията, заявявайки, че те са „обикновен частен трансфер“ и че „погрешно“ се свързват с кампанията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук