Коронавирусът роди десетки рецепти за лечение. Но спрете да вярвате на всичко, което прочетете в интернет, гръмко наименувано „Натурален лек за коронавирус”. Стотици учени по целия свят в момента работи по изобретяването на лекарство и още нямат напредък. Така че едва ли чесънът и ракията да най-добрият лек за COVID-19. Ето кои са най-абсурдните лечения за коронавирус, които открихме в интернет:

Да се сушите със сешоар

Има хора, които смятат, че ако се духат с горещия въздух от сешоара, ще убият вируса по себе си. Истината е, че това няма да ви предпази от заразяване, най-много да се изгорите.

Да си миете ръцете с водка

Някои биха казали, че това е хабене на ресурс. И сигурно са прави. Защото миенето на ръце с водка не помага с коронавируса. По-добре пробвайте със сапун и вода.

Да пиете билки

Лавандулата мирише приятно, а чаят може да ви освежи в горещите дни. Но нито едното, нито другото ще ви помогнат да се предпазите от инфекцията.

Да пиете много вода

Хидратацията е изключително важна за човешкото тяло и трябва да пиете много вода ежедневно. Но не и да се наливате, за да се предпазите или лекувате от коронавирус.

Да пиете белина

Тук даже не сме сигурни, че трябва да коментираме. НЕ ПИЙТЕ БЕЛИНА!

Ако имате симптоми на коронавирус, потърсете лекар. Не се лекувайте сами, не чакайте да стане твърде късно. Така ще спасите не само вашия живот, но и този на близките си.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!