Николай Хаджигенов
на снимката: Адвокат Николай Хаджигенов

В момента всяко идеологическо определение е без значение, защото сме в диктатура – натиск отгоре надолу. Разделението ляво и дясно би могло да просъществува, ако махнем диктатора, но сега звучи просто тъпо. Това коментира един от лидерите на коалицията „Изправи се!Мутри вън“ адв. Николай Хаджигенов в интервю за ДЕБАТИ БГ. 

По думите му, в коалицията има „орел, рак и щука“, а първите задачи, които са си поставили, се вписват във всички възможни идеологии. Те са спиране на кражбите, корупцията и ревизия на управлението на Борисов, както и стартиране на правосъдна реформа чрез отсраняване на Гешев.

Ще разговаряме с всички освен ГЕРБ и ДПС. Ще бъдат  необходими  гласовете и на БСП. Това повтаряме от 5 месеца, дразним много хора, но няма как – изборите са математика. Трябва да говорим с тях независимо дали ни харесва или не. Това не означава коалиция.

Адв. Хаджигенов заяви, че формацията им няма да подкрепи правителство с мандат на БСП и акцентира, че дори да има политическа криза, това е нещо хубаво, защото именно те извеждат политиката напред.

Правителство с мандат на БСП е химера. Оставяме настрана всичко друго, то е мантрата на ГЕРБ – „ако не сме ние ще дойдат комунистите” и прочие политически тъпотии. Дори само поради тази причина не трябва да се прави нищо с мандат на БСП

По думите му въпреки че с „Демократична България“ имат 80% припокриване на целите, избирателите им не са едни и същи и няма да се стигне до разпиляване на гласове. Дори отказват да ги въприемат като конкурент.

Те, определяйки се в дясно, са се фиксирали върху твърдото си ядро. Това означава, че няма как да се борим за едни и същи гласове. Ние очевидно нямаме такова, но предлагаме решение, които не са повлияни идеологически по никакъв начин. Хората и с леви и с десни убеждения гледат в нашата посока.

Според общественика критичният доклад на американските сенатори отпреди дни, със сигурност ще повлияе на изборите. Той е категоричен, че избраният период – непосредствено преди кампанията, не е случаен.

Още миналата година стана ясно по целия свят, че царят е гол и зъл, както и че управлението на ГЕРБ не е цветя и рози – напротив. Разбра се, че и ужасяващата тъпа некомпетентност у нас не разбира от брюкселски език.

Какви ще са първите конкретни стъпки, които ще предприеме „Изправи се! Мутри вън“, ако влезе в парламента; как могат да се предотратят изборните нередности и каква е рецептата за излизане от „дикатурата на ГЕРБ“ – цялото интервю четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!