АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) излиза на протест. Причината е номинацията на Мартин Карбовски за член на СЕМ от страна на „Има такъв народ”. Протестът е под наслов „Спрете гаврата с медиите!” и ще се проведе този петък от 18:30 часа пред Народното събрание.

„Гаврата с медиите трябва да бъде спряна. „Има такъв народ“ са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС.”

По-рано днес от АЕЖ публикуваха позиция за това какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета. В нея се казва „винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация“. Минути след позицията на Асоциацията се появи новината за кандидатурата на Карбовски.

„Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде.“, написаха от АЕЖ.

От там настояват за оттегляне на кандидатурата на Карбовски и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук