„Има два начина да се търси парламентарно мнозинство. Единият е да се обединим около общи цели и задачи. Другият е раздадем постове и публични ресурси. Ние решихме да използваме първия, но станахме свидетели, че голяма част от тази зала, не е готова да влезе в дискусия за истински важните приоритети за България през следващите години“.

Това каза кандидатът на „Продължаваме промяната“ за министър-председател академик Николай Денков след отхвърлянето на декларацията на ПП с приоритетите пред България и мерките, необходими за тяхното постигане.

„Мнозинството отказа да свърши това, за което беше избрано по време на изборите – да работи за интересите на българските граждани“, каза още той.

По-рано днес депутатите отхвърлиха предлагания от „Продължаваме промяната“ (ПП) проект на декларация.

Декларацията беше отхвърлена с 84 гласа „против“, получи 63 гласа „за“, 30 депутати пък се въздържаха. Вижте още.

„За“ гласуваха единствено „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. „Против“ бяха ГЕРБ и „Възраждане“, само 5 депутати от ДПС гласуваха – всички „против“, БСП се въздържаха. „Български възход“ също бяха „въздържал се“.

Декларацията бе отхвърлена без разисквания и дори с цинични коментари относно полагащия се на темата дебат.

От съобщение на прессекретариата на държавния глава стана ясно, че ПП ще върне мандата за съставяне на правителство в понеделник.

Още преди да получат мандата, ПП обявиха, че приемането или отхвърлянето на декларацията, гласувана днес, ще е лакмус дали ще обсъждат състав на Министерски съвет, или ще върнат мандат неизпълнен.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук