годината на Марс

Заселването на Марс се доближава до реалността, а стратегията за оцеляване на Червената планета предвижда храна, която включва насекоми.

Смята се, че ресурси като енергия, вода и кислород са налични на Марс, но устойчивото снабдяване с храна отдавна се смята за непреодолима пречка.

Учените обаче смятат, че ключът към успеха в намеренията за заселване на Марс се крие в отглеждането на месо в лаборатории и ядене на насекоми. Експерти от университета във Флорида са разработили план за поддържане на милиони колонии от хора.

„Най-трудно е да произведете храна на Марс и ако искате да имате достатъчно, трябва да разчитате на транспорт. Една от храните, които биха били ценни при тези обстоятелства, са насекомите“, казва Кийт Кенън, съавтор на изследването.

Изграждането на ферма за насекоми на Марс би било ефективна стратегия, тъй като за отглеждането им е нужно малко количество вода, докато в същото време като храна са калорични и питателни. Брашно, направено от скакалци, е специален продукт, който учените препоръчват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук