НЗОК, Здравна каса

Народното събрание прие окончателно актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса като приходите и разходите са балансирани.

Постигнато е балансирано бюджетно салдо, стана ясно от председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Карамански. Няма да се налага увеличение на здравноосигурителната вноска. Тя  се запазва в размер на 8%.

След близо шестчасово обсъждане на актуализацията парламентарната комисия по бюджет и финанси реши приходната и разходната част на държавния бюджет да бъдат увеличени с по половин милиард лева.

След заседанието министърът на финансите Асен Василев заяви, че към проекта за бюджет на правителството са добавени 500 млн. лева приходи и 500 млн. лева разходи.

Така приходите в бюджета ще бъдат с 2 милиарда и 500 милиона лева повече от заложените в момента, а разходите ще се увеличат с 2 милиарда и 300 милиона лева.

Припомняме, че гласуването на актуализацията на НЗОК беше отложено за днес, защото късно снощи пленарната зала прие текстове, според които разходите многократно надвишаваха приходите на касата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук