Любомир Аламанов пп-дб
Любомир Аламанов

Къде сте? Хъшове? Герои?

Някакъв чиновник, назначен за директорче на Народния театър, се разправил с Александър Морфов. Дисциплинарно го уволнил. Че ако Александър Морфов е дисциплиниран, то ще бъде ли Морфов? Хах… Та, чиновникът уволнил Морфов. Защото в чиновническото си съзнание няма идея какво друго да направи.
Ок, добре. Уволнил го. Хубаво. Ще си потъне в забрава.

Но не затова ми е думата. А къде са артистите? Къде сте? Хъшове? Герои?

Разбирам проф. Минеков защо беше против този чиновник. Професорът е умен човек, достоен. Разбирам и защо не прие да е в това правителство. Професорът е умен човек, достоен.

Но не разбирам къде са артистите. Хъшовете. Интелигенцията. Хах, интелигенция… Къде сте?

Къде е Съюзът на артистите? С всичките си претенции и вечната си любов към Борисов? Къде е? Само ако Борисов ви свирне, само тогава скачате, така ли? Хъшове? Смешници… За едните пари се свивате като шушумиги…

Къде сте? По реалитита? В социалките? Инфлуенсвате?

Браво.

Така беше и когато хората протестираха за нормален живот срещу завладяната държава. Пак ви нямаше. После да не се чудите, ако хората не ви подкрепят в трудни времена. Ако сами не поддържате достойните сред вас, кой да го прави? Кой освен вас? Пак ли ние?

Къде сте? Хъшове? Герои?

Хората имат нужда от своята интелигенция. От своите водачи. От своите морални ориентири. Явно не трябва да разчитат на вас…

Къде сте? Хъшове?

Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук