Александър Ненков
на снимката: Александър Ненков

На следващите избори ще има машинно гласуване и ГЕРБ прави всичко възможно да го осигури. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Аз откровено ви казвам, че съм противник на тази идея, но ние сме поели ангажимент и ще си го изпълним. Това е разликата между ГЕРБ и всички останали – независимо, че някой път някои решения не са може би в нашето разбиране по-правилни, но ние сме поели този ангажимент. Но това е и работа на парламента и ако утре има оставка, то тогава няма как да има машинно и електронно гласуване, защото има промени, по които в момента се работи, за да може да се изчистят въпросите относно машинното гласуване. Но правителството в момента прави всичко, за да поръча тези машините, те да са готови. Ние ще си изпълним този ангажимент, независимо дали ни харесва, или не. Това е.”

Ненков коментира и защо днес ПГ на ГЕРБ бойкотира заседанието на парламента, свикано от ДПС:

„Поради две причини. Първата причина е, че считаме, че дневният ред, който БСП бе поставил в това извънредно заседание, за нас е абсолютно – първо от правна гледна точка – е абсурд…Няма как парламентът да задължи МС това да го направи, защото по Конституция, чл. 106, ясно се казва, че този, който има право да внася държавен бюджет и актуализация на държавния бюджет, е Министерският съвет. Второ, ние в края на април ние актуализирахме държавния бюджет. Ние сме дали рамката, в която МС може да оперира с разходната част…Втората причина е, че ние не искаме да участваме в желанието на БСП от една страна да симулират някаква дейност. Другото нещо е, че БСП и специално Корнелия Нинова искат да търсят някакво поле за изява и да превърнат парламента в някаква арена на вътрешнопартийни битки”.

Цялото интервю с Александър Ненков може да прочетете утре в рубрика ИНТЕРВЮ на ДЕБАТИ.БГ

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!