Помните ли онази досадна песен „Gangnam Style” от преди няколко години? А екстравагантният й изпълнител Псай или PSY? Е, очевидно успехът го е застигнал и той си живее нашироко.

Когато PSY влезе в класациите на „Билборд” със своята песен, настана истинска музикална революция. А странният й танц завладя целия свят.

PSY

Парк Джа-санг (неговото истинско име), учи бизнес администрация в Бостънския университет, но вместо това решава да се откаже и да се занимава с музика.

„Gangnam Style” стана първата песен в историята на YouTube с над милиард гледания, а изпълнителят й е спечелил 8,8 милиона долара само през 2012г.

За какво е похарчил парите си? Вижте в статията:

Rolls-Royce Red Phantom – 450 000 долара

Придобиването на този модел коли се счита за краен символ на богатството. Този луксозен автомобил се сглобява ръчно в Англия.

Имот – 1,25 млн. долара

PSY си е купил частна резиденция с две спални на бул. Уилшир в сърцето на Лос Анджелис. Имотът е 822 кв. метра, а сградата е построена през 1989г., но въпреки това изглежда много луксозна. Кухнята е красиво и луксозно обзаведена. В някои стаи има от т.нар. „френски прозорци”. Имотът разполага и с басейн.

PSY

Кафене в Сеул – 50 млн. долара

Кафето е важна част от корейската култура, дотолкова че е обичайно знаменитостите да притежават ресторанти и кафенета. А в Сеул има повече кафенета на глава от населението, отколкото в Сиатъл и Сан Франциско.

Hyundai Equus – 90 000 долара

През 2012г. Хюндай си партнираше с PSY, подарявайки му луксозен седан. Това е най-големият и най-скъпият модел на Хюндай.

Къща в кв. Гангнам в Южна Корея – 29 млн. долара

Ако не знаете, Гангнам е един от най-богатите квартали в Южна Корея. От там и името на песента. За повечето корейци, да имаш имот в тази част на страната е признак на престиж и богатство.

А имотите в този квартал са най-скъпите в цялата страна.

PSY

Сватба – 100 000 долара

След разточителните покупки следва и разточително сватбено тържество. Псай се ожени за дългогодишната си приятелка и двамата имат две деца.

Собствена компания – 6,8 млн. долара

През 2019г. Псай създаде собствена музикална компания, в която ще продуцира млади К-поп таланти. И засега това се води втората най-успешна музикална компания в света.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!