Милиардери

Клиент на „Bank of America“ в щата Масачузетс неочаквано стана милиардер заради грешка на банката, съобщи агенция „Блумбърг“.

При проверка на банковата си сметка психиатърът Блез Агире установил, че е получил 2,45 милиарда долара. Мъжът проверил отново през мобилното приложнеие и на сайта на финансовата организация, но сумата продължавала да си стои там.

Той предположил, че банковите служители ще открият сами грешката при трансакцията, но когато това не се случило, се обърнал към мениджъра за връзки с клиенти и настоял ситуацията да бъде изяснена.

„Това беше грешка в дисплея и нищо повече“, заяви говорителят на банката Бил Холдин и подчерта, че нещата са коригирани.

Агенцията припомня, че този случай не е единствен, свързан със сметките на клиентите на „Bank of America“, но грешка с толкова голяма сума се случва за първи път.

По-рано този месец финансовата институция пак имаше временни проблеми с дисплея, благодарение на които някои от клиентите ѝ виждаха неточни салда в интернет- и мобилното банкиране. Тези грешки обаче не бяха толкова фрапиращи, колкото случая с 15-минутния милиардер Агире.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук