Американският здравен министър подаде оставка заради скандал, че при служебни пътувания е използвал чартърни полети. От началото на май пътуванията на Том Прайс са стрували на данъкоплатците около 400 хиляди долара.

По-рано американският президент Доналд Тръмп заяви, че е разочарован от поведението на здравния министър. „Не съм доволен.ОК? Въобще не съм доволен“, коментира в типичния си стил Тръмп. С изключение на случаите, свързани с националната сигурност, служителите от администрацията на Тръмп трябва да ползват обикновени самолети за служебните си пътувания.

В опит да потуши скандала Прайс предложи да върне на правителството 51 887 долара за използването на частни самолети в миналото, но това не проработи. На негово място временно беше назначен Дон Райт, който досега бе заместник-министър на здравеопазването.

Прайс не е единственият, който е подложен на проверки за използването му на частни самолети. Скот Пруит, който ръководи Агенцията по защита на околната среда, също е пътувал предимно с частни самолети. Това е втора оставка в правителството на Тръмп. Той все още не е назначил вътрешен министър на мястото на Джон Кели.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!