Конгресът има много да изяснява по писмените показания на бившия директор на ФБР Джеймс Коми, твърди американски юрист. Професорът по криминално право от Университета в Лойола Лори Ливинсън, коментира пред „Ройтерс“ възможното развитие на скандала, часове преди да започне изслушването на Коми в Сената. Тя счита, че личното изслушване на бившия директор на ФБР, пред Комисията по разузнаване, не означава задължително, че Доналд Тръмп е престъпил закона.

Най-разрушителната част от свидетелските показания на Коми, са коментарите на Доналд Тръмп за Майк Флин – дали може да намери начин да приключи въпроса. Това е само техническо възпрепятстване на  правосъдието и не означава, че има и друг тип провинение. Това предстои да се изясни, каза Ливинсън.

Коми обвини президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че се опитва да го неутрализира, заради разследването което ФБР води за руска намеса в президентските избори от 2016-та.

Разследванията за възможни връзки между щаба на Тръмп и официална Москва, които се водят от няколко сенатски комисии, тегнат над американския президент и заплашват да вземат превес над политическите му приоритети.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук