Александър Николов и Кирил Петков.
На снимката: Александър Николов и Кирил Петков.

Пленарният ден започна със станалия вече традиционен спор по въпроса дали изслушването на представител на изпълнителната власт да се провежда на открито, или на закрито заседание. Народните представители днес трябва да изслушат премиера в оставка Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов относно доставката и цената на природния газ. В крайна сметка беше решено заседанието да е закрито.

След спорове дали заседанието по изслушването на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска относно Северна Македония да бъде закрито или не, последва свалянето на председателя на Парламента Никола Минчев. Спорове дали заседанието да е открито, или закрито, имаше и когато премиерът в оставка Кирил Петков беше изслушван по въпроса с експулсираните 70 дипломати.

По повод днешното изслушване по газовата тема, председателят на Парламента Мирослав Иванов обясни, че късно снощи в секретното деловодство на Народното събрание са постъпили документи, пряко свързани с изслушването, в които има класифицирана информация и предложи закрито заседание.

ГЕРБ, които инициираха изслушването обаче възразиха и обвиниха „Продължаваме промяната“, че правят опит да се скрие истината от българските граждани. „Има такъв народ“ също възразиха заседанието да е закрито.

След гласуването обаче народните представители гласуваха заседанието да бъде закрито. Споровете по въпроса продължиха над час.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук