великобритания туристи
Убийството е станало в Лондон

Англия е готова да отвори своите граници веднага още следващата седмица, като позволи на напълно ваксинирани пътници от ЕС и САЩ да влизат в страната без карантина, съобщи „Таймс“.

Очаква се министрите да одобрят плановете днес. Британският премиер Борис Джонсън е отправи критика, че ЕС изпреварва Великобритания по отношение на разрешението за международни пътувания.

Твърди се, че той вярва, че Великобритания рискува да „пропилее своя ваксинационен бонус“. Това е препратка към напредналото ниво на вътрешната ваксинационна програма в Обединеното кралство.

Изследвания на Световния съвет за пътувания и туризъм показват, че икономиката на Острова губи 639 милиона британски лири на ден заради натиска върху входящия туризъм.

На страни извън ЕС и САЩ може да бъде разрешено входящо пътуване без карантина на по-късна дата.

От 19 юли, напълно ваксинираните жители на Великобритания могат да пътуват до и от страни от правителствения жълт списък без карантина при завръщането им. Правото обаче е отказано на тези, които са били ваксинирани извън Великобритания.

Правителството ще признае цифровия сертификат за Covid-19 на ЕС

Съгласно новите планове, правителството ще признае ваксинационните сертификати, издадени специално в ЕС и САЩ. Това включва цифровия сертификат Covid-19 на ЕС. Първоначално ще се прилага само при влизане в Англия, но другите администрации вероятно ще го последват. Съгласно промяната, авиокомпаниите ще трябва да проверят статуса на ваксинация при чекиране, преди пътниците да се качат на полети до Обединеното кралство. Целта е да се предотвратят затруднение при паспортния контрол.

Министрите вярват, че това ще помогне на Великобритания да се договори с повече чужди държави, за да осигури възможност за пътуване без карантина. Те имат за цел да въведат политиката още през следващата седмица, но това може да отнеме повече време.

Правителството е готово да добави десет държави към зеления списък следващата седмица. Това ще позволи пътувания без карантина, независимо от статуса на ваксинация.

Страните, които могат да бъдат добавени, включват Италия, Германия и Канада.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук