Sculptures-111

Английски скулптор дава нов живот на стария картон, като го превръща в изпипани скулптури и картини.

Джеймс Лейк започнал да се занимава със скулптура като форма на рехабилитация, след като изгубил единия си крак на 17-годишна възраст заради рак на костта. Творецът, който живее в югозападния английски град Ексетър, заяви пред „Ройтерс“, че винаги е имал влечение към изкуството, особено рисуването, а също така и към разходките и изследванията на нови места.

Загубата на крака и химиотерапията означавали, че той е бил ограничен в една стая и скоро се увлякъл да прави изкуство, за да разнообрази обстановката си в положителна насока. Картонът е леснодостъпен и евтин и той започнал да го получава от местния супермаркет.

Лейк прави широка гама от скулптури – от цветя до фигури. Създава както глави, така и цели тела. Той изработва скулптурите, като първоначално ги скицира на картона и прави вътрешната структура с помощта на топъл туткал и лепенки. След това доизгражда цялостната скулптура, като оформя финалните детайли с много малки парченца картон.

Творецът поддържа скромна работилница за предмети на изкуството в своето населено място, а освен това изпълнява и частни поръчки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук