Днес беше обявена дългоочакваната новина, че българският боксьор Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа. Мачът ще е на 20 юни в Лондон, след дълги преговори.

В социалните мрежи се появиха десетки коментари, както срещу Кобрата, така и срещу Джошуа.

И, ако смятате, че хуленето на националните спортисти е само българска черта, то под статиите на много английски медии могат да се видят негативни коментари срещу британеца.

За Кубрат Пулев у нас се пише, че го чака тежък мач, който той вероятно ще загуби. А на острова, за Джошуа се твърди, че той „бяга” от мача с Тайсън Фюри.

Британските потребители меко казано омаловажават факта, че Пулев е основен претендент за пояса на IBF.

Британецът Мартин Бийн пише в статията на Би Би Си за мача: „Да се надяваме, че това ще е последният мач преди да видим истински сблъсък за титла”.

Отново под публикацията на Би Би Си друг потребител – Стивън Мас – казва: „Просто още един мач преди роботът Джошуа да се изправи в истински сблъсък. Ще се опита да източи максимално пари преди да срещне Фюри”.

В „Дейли мейл” също не липсва „хейт” срещу Джошуа, а и срещу Пулев: „Едва ли този мач ще бъде велик. Пулев беше тежко победен от Кличко през 2014-а, в единствения му класен сблъсък до момента. След това имаше по-леки мачове. Той ще е на 39, когато се изправи срещу Джошуа и все пак е претендент на IBF. Ще получи 35% дял. И въпреки това стадионът на Тотнъм ще се разпродаде, и много хора ще платят за PPV. Затова ръководните звена и промоутърите продължават да правят такива мачове. Парите са добри, защото (за добро или лошо) хората продължават да ги гледат”.

Има един потребител, който смята, че Кубрат ще е победител от двубоя. В коментара си Бел Тъгър в „Сън” пише: „Джошуа отново ще бъде пребит от аутсайдер и никога няма да видим мач Джошуа-Фюри”.

FFCteflon BBC: Пулев е като лоша миризма, от която не можеш да се отървеш.

Joe hudds  BBC: Това ще бъде формалност за Джошуа. Вероятно ще го боксира и ще го спре на 6 рунд.  Пулев не е елитна тежка категория.  Той се бори да победи Хюи Фюри, който е ужасен.

Kameek  BBC: Поредният скучен двубой на Джошуа. Не благодаря

 

Това са малка част от коментарите, които потвърждават, че англичаните „не искат“ да гледат мача Джошуа-Пулев, а чакат единствено среща с другия световен шампион Тайсън Фюри.

Все още няма подробности около договора за двубоя. Не е ясно колко ще струват билетите, нито колко пари ще изкарат двамата боксьори.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!