Миглена Тачева
На снимката: Миглена Тачева. Снимка: БГНЕС

„Миглена Тачева, предложение за министър на правосъдието в отхвърления проектокабинет на Николай Габровски, е заподозряна в престъпление по служба, извършено през 2007 г.“. Това пише Антикорупционния фонд (АКФ) на Facebook страницата си. 

„Това става ясно от постановление на Софийската градска прокуратура (СГП) по сигнал на АКФ от 2018 година. СГП изпраща преписката на Специализираната прокуратура, като не е ясно какво се е случило с нея след това“, посочва се в публикацията.

„Става въпрос за договор, сключен от Миглена Тачева, за наемането на сградата на Административния съд-София област на столичната ул. „Съборна“ 7, собственост на „Транслат“ АД“, пишат те.

„Проблемът идва от факта, че бившият правосъден министър се е споразумяла с фирмата за наем от 16 евро на кв. м при средна цена от 11 на кв. м в този район към 15 октомври 2007 г., когато е сключен договорът“, казват от АКФ. Тачева е била министър на правосъдието от 2007 до 2009 година по време на Тройната коалиция.

„Според заключението на прокурор Боряна Бецова, „може да се направи извод, че са налице

данни за престъпление по служба

по член 282 от НК, извършено от министър“, пише АКФ.

През 2018 г. прокурор Бецова препраща преписката на Специализираната прокуратура, като не е ясно какво се е случило с нея след това, уточняват от Антикорупционния фонд.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук