Антоний Гълъбов
на снимката: доц. Антоний Гълъбов

Оставката на Борисов няма да доведе до намаляване на интензитета на протестите. Това посочи политологът Антоний Гълъбов във връзка с днешното изказване на премиера Борисов пред делегатите на ГЕРБ.

„Той за втори път заявява това, той го каза като вариант още преди може би 2 седмици, което означава, че сериозно обмисля подобна възможност. Разбира се, при условие, че коалиционният съвет и коалиционните партньори приемат това и освен всичко останало постигнат съгласие относно фигурата на нов министър-председател.“, посочи доц. Гълъбов.

Според доц. Гълъбов протестиращите в момента са с разнородни искания, но са обединени от чувство за несигурност, което не би могло да изчезне с оставката на Борисов.

„Истината е, че в новобългарското общество цари много дълбоко разделение, много дълбока фрагментация, а в същото време са налице всички фактори, които създават усещането за несигурност, за тревожност, за опасения, свързани с есента и зимата. Така че общественото напрежение ще се запази.“, каза Антоний Гълъбов.

Антоний Гълъбов отбеляза още, че в този изключително турбулентен период от време българският обществен интерес налага наличието на жизнеспособни институции.

Цялото интервю с Антоний Гълъбов очаквайте утре в рубриката „Интервю“ на Дебати.бг!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!