Репортери без граници

Да бъдат идентифицирани и приведени под отговорност нападателите на журналиста от Свободна Европа Полина Паунова. За това призоваха от международната организация „Репортери без граници” чрез свой пост в Туитър, след като вчера се появиха видеа, на които се вижда как на конференцията на ГЕРБ, която се проведе в „Тех парк София”, Паунова бива нападната от млад мъж, облечен в черно, като телефонът и бива взет и изхвърлен.

„# България: Докато отразява конференцията  на партията на министър-председателя Бойко Борисов в София, журналистката Паулина Паунова от радио „Свободна Европа” беше нападната и телефонът й беше хвърлен няколко пъти. Репортери без граници призовава властите да разследват и идентифицират извършителите.”

В друг пост от организацията осъждат „очернящата кампания”, която е била провокирана от публикация на пресцентъра на главния прокурор. В нея друг журналист на „Свободна Европа” Борис Митов е обвинен, че нарушава етичния кодекс заради своята публикация за прокурор Боряна Бецова. От организацията обаче наричат реакцията на прокуратурата „злоупотреба с власт”

В своята статия Митов разказва за безпроблемното кариерното развитие на Бецова въпреки множеството и неуспешни дела. Тя е един от тримата обвинители, проверяващите изтеклите записи с гласа на премиера Бойко Борисов.

„Тази атака идва след очерняща кампания, провокирана от публикувана от пресцентъра на главния прокурор Иван Гешев декларация срещу журналиста от „Свободна Европа“ Борис Митов, в която той е обвинен в манипулативност и в която е поставен под въпрос неговият професионализъм. Това е злоупотреба с власт, която „Репортери без граници“ осъжда“, гласи вторият пост в „Туитър“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!