Кристиан Николов
На снимката: Кристиан Николов в съда

Софийският апелативен съд решава дали да излезе от ареста 22-годишния Кристиан Николов, който уби с джипа си журналиста Милен Цветков. Навръх Великден той връхлетя  върху колата на Цветков, който изчакваше на червен светофар.

Миналата седмица Софийският градски съд отказа да го пусне под „домашен арест“. Тогава Николов се появи за първи път в съдебна зала като изрази съжаление за случилото се и каза, че „знае какво го чака“.

Според събраните по делото доказателства Кристиан Николов е карал под въздействието на три наркотика и със скорост 99 километра в час. Не е направил опит да спре, с което, твърди прокуратурата, е застрашил живота на пешеходци и автомобили, за които светофарът е светел зелено. Именно затова и обвинението му е за умисъл, което пък Наказателният кодекс санкционира със затвор до 20 години и дори доживотен затвор.

Заради тежестта на деянието представителят на държавното обвинение възрази дори и на втората по тежест мярка за неотклонение „домашен арест“, а съдът се съгласи. Според съдия Петър Стоицев Кристиан Николов е безотговорен, лекомислен и самонадеян, осъзнавал е, че представлява опасност на пътя и въпреки това е карал рисково  и затова трябва да остане в изолация, докато не се превъзпита.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!