Кристиан Николов
На снимката: Кристиан Николов /източник: Фейсбук/

Искам да изкажа моите искрени съболезнования на семейството на г-н Цветков. Това каза Кристиан Николов в съдебна зала, където се гледа мярката му за неотклонение.

Вече седем месеца се намирам в ареста и тази медийна атака действа смазващо на психиката ми. Съдействам изцяло на разследването и така ще бъде и занапред, няма да се укривам, да бягам. Знам какво ме чака и смятам да поема пълна отговорност, каза той.

Моля да измените мярката ми в по-лека, в домашен арест, която да изтърпя на трайно установен адрес в град София с електронна гривна, така че да мога да съм откриваем и постоянно контролиран. В този момент имам нуждата да бъда със семейството си, посочи той.

22-годишният Николов иска да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Той е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол.

Освен шофирайки с превишена скорост, Николов е бил зад волана под влиянието на упойващи вещества.

В резултат на проведеното разследване е установено, че около 18 ч. на 19.04.2020 г., на ул. „Хенрик Ибсен“, преди кръстовището с бул. „Черни връх“, при управление на лек автомобил, марка „Ауди“, модел Q7, обвиняемият Н. нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта на друг участник в движението – водача на спрелия на пътното платно лек автомобил марка „Субару“, модел „Форестер“, Милен Цветков. Случаят е особено тежък – деецът управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук