Снимкаа е илюстративна
Снимката е илюстративна

Дупничанин, осъден за убийство, излиза предсрочно на свобода. Решението е на Окръжният съд в Кюстендил по предложение от началника на затвора в Бобов дол за условно предсрочно освобождаване на М. А. Той изтърпява наказание 8 г. лишаване от свобода и в момента е в затворническото общежитие в Самораново.

Престъплението е извършено на 5 септември 2018 г. около 13,20 часа в частен двор в Дупница. М. А. е нанесъл прободна рана с нож в лявата част на гърба и е умъртвил С. С. Причината за скандала, прераснал в бой е конфликт между две деца, родственици на пострадалия и извършителя.

Във фаталния ден С. С. със свои роднини се отправили към къщата на М. В., за да се саморазправят. В двора С. С. произвел изстрели с газов пистолет, като обгазил и децата на стопанина, който чистел орехи с нож.

Бащата скочил и подгонил стрелеца, заедно със свои роднини. В двор на съседна къща го настигнал и двете групи се сбили. С. С. бил повален на земята, а М. В. с ножа си го промушил веднъж в гърба, което довело до смъртта, пише „24 часа“.

М. В. е изтърпял 6 г. от 8-годишната си присъда, като при престоя си в затвора е проявявал добро поведение, показал е вежливо и уважително отношение към служителите, бил дисциплиниран. Работил е на външен обект като отговорник на почивна база.

Заради примерното поведение и това, че е изтърпял повече от половината от наказанието, съдът реши да го освободи предсрочно на свобода. За останалия период от изтичане на присъдата са му наложени задължителни периодични срещи с пробационен служител.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук