Иран -Уелс
Футболистите са били на смесено парти

Иранските власти са арестували футболисти от авторитетен местен клуб, които са присъствали на празненство източно от Техеран, на което е имало и жени. Иранското законодателство разрешава на немюсюлманите да консумират алкохол само за религиозни цели. Танците с представители на противоположния пол са забранени.

„Няколко настоящи и бивши играчи на един от известните футболни клубове в Техеран бяха арестувани на 31 декември на смесено парти в град Дамаванд“, съобщива информационната агенция Тасним.

„Някои от тези играчи са били в ненормално състояние поради консумация на алкохол“, допълва агенцията.

Информационната агенция YJC предава, че събирането е било празненство за рожден ден, и добавя, че всички задържани са били освободени с изключение на един човек, който не е футболист. Новинарската агенция Fars цитира прокурор, според когото срещу задържаните е заведено дело, а подробностите ще бъдат оповестени по-късно.

Това са част от социалните ограничения, които предизвикаха масови безредици през последните месеци. Те започнаха след смъртта в ареста на жена, обвинена в неправилно носене на хиджаб.

Текстът е публикуван в „Свободна Европа“. Заглавието е на „ДЕБАТИ.БГ.

Още международни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук