арест, белезници

Арестуваха управител на хотел в „Слънчев бряг“ заради агресия към израелски туристи. Кавгата започнала, защото клиентка била разочарована от това – каква стая е платила и каква са й дали. Видеоклипът, който обиколи социалните мрежи, беше излъчен и от телевизия в Израел.

Случката става на 5 юли в хотел в „Слънчев бряг“. Версията на израелските туристи e, че ваканцията им в България започна с кавга на рецепцията на хотела. Платили стая за двама възрастни с две деца, но вместо това опитали да ги настанят в стая с три легла. От хотела представят различна версия. Гостите пристигнали преди обед и поискали да се настанят веднага.

По-рано през деня мобилни групи на Министерството на туризма направиха проверка в хотел в Несебър след информация за конфликт с израелски туристи.

Заедно с експертите на Министерството на туризма в хотел „Бест Уестърн ПЛЮС Премиум Ин“ са и представители на Комисията за защита на потребителите. Проверката е разпоредена от министър Николина Ангелкова, а информация за конфликта бе разпространена масово в социалните медии в петък сутрин. На място експертите са установили, че конфликтът и разговорът на висок тон е започнал заради желание на четирима туристи – две жени и две деца да бъдат настанени веднага след пристигането им в 11 часа и отказ на хотела да го стори преди 14 часа. На място е бил и представител на туроператора и гостите вече са настанени в друг хотел. Представителите на държавата са проверили детайлно документите по резервацията на туристите и твърдо са настояли, че професионализмът изисква уважително отношение към туристите – български или чуждестранни, независимо от ситуацията. Що се отнася до документите за категоризация на хотела – при проверката не са установени нарушения, съобщиха от МТ.

Остро осъждаме всякакви прояви на грубо отношение с туристи, тъй като подобни случаи влияят на имиджа на България. Никакви обстоятелства не могат да оправдаят това, коментира министър Ангелкова.

От МТ отбелязват, че интересът за туризъм у нас от Държавата Израел е стабилен и в последните години отбелязва устойчив ръст в годините. Данните показват, че в периода януари-май 2019 г. чуждестранните туристически посещения от Израел са 71 764. За миналата година броят им се увеличава със 17,3% спрямо 2017 г. до 244 146. През 2017 г. гражданите на Израел посетили България са били 208 594, което представлява увеличение от 13,7%.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!