арх. Борислав Игнатов
на снимката: арх. Борислав Игнатов

Фандъкова трябва да подаде оставка заради трагедията с убитото 16-годидшно момче от токов удар на шахта на централен столичен булевард. Тя и партия ГЕРБ трябва да понесат политическата отговорност, защото през последните години имат пълно мнозинство в Общинския съвет и еднолично управление. Това заяви зам.-председателят на Столичния общински съвет от „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов специално за ДЕБАТИ БГ.

Ако г-жа Фандъкова имаше достатъчно чест и морал би трябвало да си подаде оставката. Да не говорим за целия хаос с преместваемите обекти. Тя трябва да търси вината в себе си.

Той акцентира, че хаосът е с тези преместваеми обекти, повечето, от които са незаконни, е от 10 години.

В момента се прави опит да се направи регистър и система, но тя е непълна и не дава ясна картина на нищо.

По думите му „ядрото“ на трагичния инцидент не е в собсвеността на павилионите, а в собствеността на шахтата, защото именно тя е убила момчето. Арх. Игнатов каза, че е поставил този въпрос на специалната комисия, свикна заради казуса. Но му е бил отказах конкретен отговор.

Тази шахта се стопанисва от дирекция „Контрол и анализ на трафика” и е на пряко подчинение на Фандъкова. Беше отказано тези прости факти да бъдат споменавани. Павилионът не работи от миналата година. Но по  става ясно, че тази шахта няколко пъти е била отваряна. Това, което ми се струва на мен е, че това има пряка връзка с инцидента

Общинският съветник каза, че всеки трябва да внимава с шахтите в града, защото не може да се има доверие на администрацията за тяхното обезпечаване. Защо никой не подвига въпроса за тези съоръжение; докъде стигна разследването на трагичния инцидент и защо е важно Фандъкова да бъде недосегаема, независимо от безобразията – цялото интервю четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!