Ginger_city

Архитекти замениха традиционните строителни материали със захар и подправки, за да създадат от джинджифилово тесто цял „град на бъдещето“ , който може да се яде. Той е изложен в лондонския V&A Museum, за да илюстрира, че градското планиране може да е и забавно, и вкусно.

Годишното изложение, което се състои от 8 декември до 6 януари, показва сгради на дизайнери, архитекти и инженери, които бяха помолени да пресъздадат трайния и включващ всичко необходимо град на бъдещето.

„Въпреки че може да изглежда наистина налудничаво, както и фактът, че работим с джинджифилово тесто, това не е далеч от посоката, в която се движим в реалността – сподели архитектът Робърт Нолън – ако просто се забавлявате с джинджифиловото тесто и успеете да го прехвърлите върху нещо по-реалистично, всъщност това не е толкова различно и проектирането става удоволствие“.

Над 60 структури бяха изпечени, а детайлите на града, алеите и пешеходните пътеки са направени изцяло от захар. Проектантското студио „Holland Harvey Architects“ изработи дори съвременен подслон за бездомници. В действителност студиото е в процес на проектиране на истинско убежище за бездомници за благотворителната организация „Shelter from the Storm“.

Сред изложените тестени структури е и павилион, проектиран от „Foster and Partners“, който е направен от робот.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!