Атанас Атанасов борисов
Атанас Атанасов

Има жестока съпротива от различни среди в България срещу създаването на редовна власт, в която участваме ПП-ДБ. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов, председател на ДСБ .

„Останалите политически сили много съжаляват, че не са се споразумели за първия мандат“, каза той по NOVA. Според него създалата се ситуация показва, че ПП-ДБ са на прав път.

„Политическата криза в България, започнала с протестите през 2020 г., не е решена. Битката между старото статукво и новите политически сили не е решена. На изборите видяхме, че силите са изравнени“, каза Атанасов.

Според него една от причините да има такава твърда атака са готовите ни законопроекти за промяна на системата за сигурност у нас.

„На фона на войната в Украйна видяхме пробиви. Руската агентура е активирана максимално у нас. Тя е заинтересувана у нас да има пробив. Има амалгама от интереси, насочена към създаването на редовно правителство с мандата на „Продължаваме промяната“, посочи Атанасов.

По отношение на Радостин Василев, който се очаква да обяви днес свой политически проект и да огласи тайни записи, Атанас Атанасов каза:

„Той вероятно е един амбициозен човек, на който не са му задоволени амбициите. Той е един инструмент на тези, които не искат правителството“.

Според председателят на ДСБ става дума за различни среди, които иначе помежду си не се понасят, но сега си взаимодействат. Среди, свързани с президентството, на които им се услади служебната власт и такива от някои от партиите на статуквото, каза Атанасов.

„Не мога да знам на 100% дали президентът е свързан, но има хора около него, министри, които се надяваха да управляват по-дълго“, добави той.

„Ние ще направим всичко необходимо, въпреки атаките, за да създадем редовна власт, защото това е необходимо на България“, подчерта Атанас Атанасов и попита риторично вече пет дни има споразумение между акад. Николай Денков и Мария Габриел за съставяне на правителство, но защо президентът Румен Радев се бави с връчването на втория мандат.

Думите на Атанасов бяха подкрепени и от кандидатът за премиер от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Николай Денков, който пред журналисти в парламента каза:

„Виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това“

По думите му разделението е голямо накъде ще тръгне България през следващите години и залогът е голям. „Това, което каза г-н Петков е достатъчно ясно“, посочи Денков.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук