Десислава Атанасова и Александър Иванов
На снимката: Десислава Атанасова и Александър Иванов

След като вчера депутатът от ГЕРБ Радоммир Чолаков каза, че не изключва ситуация, в която от партията подкрепят Кирил Петков, днес председателят на ПГ на ГЕРБ – Десислава Атанасова, отсече пред БНР, че това няма да се случи.

„И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа“.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група – тази на „Продължаваме промяната“.

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

„Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала…“

Атанасова отбеляза, че когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, те ще ги подкрепят, но няма да има толеранс по отношение на грешките.

В предаването „Неделя 150“ Атанасова подчерта, че ГЕРБ ще бъде „конструктивна, силна и изискваща опозиция“, което е „едно от първите условия за добро управление“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!