Уолстрийт

Цените на акциите в Азия нараснаха днес, като за пореден път не последваха слабото представяне на Уолстрийт. Доларът поскъпна, след като вниманието се насочи към срещата на централните банкери в Джаксън Хол, Уайоминг, която започна вчера.

Азиатско-тихоокеанският индекс на MSCI бележи повишение от 0.1% и е на път да запише 1.4% ръст за седмицата, пише Profit.

Вчера индексите на Уолстрийт затвориха с понижения от между 0.1 и 0.2%, след като разривът между президента на САЩ Доналд Тръмп и Конгреса изглежда се задълбочава, като предмет на спора този път е вдигането на тавана на дълга.

Световният индекс MSCI World остава без промяна и върви към 0.7% ръст за седмицата.

Японският индекс Nikkei 225 добави 0.45%, ограничавайки загубите си за седмицата до 0.15%.

Южнокорейският KOSPI се повиши с 0.2%, а австралийският S&P/ASX 200 остана почти без промяна.

Доларът се справи по-добре от щатските акции, след като инвеститорите насочиха вниманието си към срещата на централните банкери в Джаксън Хол. Председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън и президентът на Европейската централна банка Марио Драги се очаква да говорят днес.

Доларът също така бе подпомогнат от по-ниския брой от очаквания на молбите за помощи при безработица за седмицата, приключила на 19 август.

Щатската валута записа лек ръст днес до 109.625 йени, продължавайки поскъпването си от 0.5% вчера. Доларът върви към седмично повишение от 0.4%.

Доларовият индекс, който следи представянето на долара спрямо кошница от шест други основни валути, също отчита леко повишение – до 93.323 пункта. Индексът е на път да запише 0.1% спад за седмицата.

При суровините цената на петрола нарасна след спирането на производството – на фона на очакванията, че тропическата буря Харви ще прерасне в ураган, когато днес или утре сутринта достигне крайбрежието на Тексас.

Харви може да се окаже най-силният ураган, който удря континентален САЩ от 12 години насам, с ветрове със скорост до 200 км/ч.

Цената на щатския лек суров петрол нарасна с 0.65%, до 47.73 долара за барел, след като вчера падна с 2%. Фючърсите вървят към седмично понижение от 1.6%.

Цената на петрола от сорта брент се повиши с 0.5%, до 52.40 долара, след като изгуби 0.8% в предходния ден и върви към седмичен спад от 0.6%.

Цената на медта се задържа близо до тримесечен връх,на фона на признаците за нараснало търсене в Китай, докато в същото време запасите в Лондон намаляват.

Медта на борсата в Лондон поскъпна с 0.2%, до 6 700.50 долара за тон, продължавайки ръста си от 1.9% вчера и върви към седмично повишение от 3.3%.

Златото поевтиня леко до 1 285.92 долара за тройунция и е на път да се оскъпи с 0.1% за седмицата.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук