суперяхта

Azzam, най-голямата суперяхта в света с дължина 180 метра, е произведена от Lurssen, водещата в света корабостроителница за големи луксозни яхти.

Екип от световна класа бе лично организиран и насочен във всички области на развитие на този сложен проект от инж. Мубарак Саад ал Абаби. Под негово ръководство Azzam е разработена от нейната оригинална концепция с общите изисквания по отношение на общото оформление, изпълнение, размер и екстериор.

Целта е да се изгради луксозна голяма яхта, която се отличава с безвременен и иновативен дизайн. Тя може да пътува с висока скорост дори в топли и плитки води, като същевременно осигурява изискано и луксозно преживяване за своите гости.

Под ръководството на инж. Мубарак Саад ал Абаби, техническото проектиране на тази суперяхта е разработено от Lurssen. Външният ѝ дизайн е от Nauta Yachts, а вътрешният ѝ стил от Christophe Leoni. Те създават това, което несъмнено е най-предизвикателната и сложна яхта, построена някога.

Освен че Azzam е най-голямата яхта в света с безпрецедентните 180 метра и е в състояние да достигне максимални скорости от над 30 възела, тя добавя още един рекорд по отношение на времето за изграждане. Построяването ѝ отнема само три години.

Изграждането на най-голямата частна суперяхта в света струва 600 милиона долара.

Subaru с 50-годишен стаж в полицията, много рядка находка

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!