Снимка: Pixabay

Лекарят на френския футболен клуб „Реймс“ Бернар Гонсалес, който бе заразен с коронавирус, се самоуби, съобщи „Le Parisien“. Реймс на официалния си сайт потвърди, че 60-годишният Гонсалес, работил в клуба повече от 20 години, е починал.

Докторът е бил в домашна самоизолация със съпругата си. Според „Le Parisien“, в предсмъртното си писмо Гонсалес е обяснил, че именно коронавирусът е причина за решението му.

Президентът на Реймс заяви, че е шокиран от новината и не може да подбере думите си.

„Тази пандемия засяга „Реймс“ в самото сърце, това е личност от „Реймс“ и великолепен професионалист, който ни напусна. Неговата 20-годишна мисия в клуба бе изпълнена с максимално умение, страст и дори самоотверженост. Д-р Гонсалес в най-тежките периоди за клуба работеше на доброволни начала. Той беше художник в душата си. Разбира се, между нас съществуваха търкания, приятелски разногласия, но за нас това бе като игра. Той беше личен лекар за мен и днес всички мисли на служителите на клуба, за които той ще остане силна фигура, са насочени към подкрепа на съпругата и родителите му “, се казва в изявлението на клуба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!