Иван Демерджиев
Иван Демерджиев

Масирана акция срещу трафика на бежанци подготвя българското министерство на вътрешните работи съвместно с колегите си от Турция. Това обяви в парламента служебният вътрешен министър Иван Демерджиев. По думите му съвместната операция била, тъй като трафикантите действали от територията на южната ни съседка. Там били съсредоточени и паричните потоци, обслужващи тази престъпна дейност.

Демерджиев обясни, че в хода на подготовката на акцията е излязла и информацията за полицая, превозвал бус мигранти.

„За мен е удовлетворително, че колегите, виждайки служебната му карта, не са се поколебали да му сложат белезници, да го задържат и да го привлекат към отговорност, като го дадат на органите на прокуратурата. Не са се поколебали ръководителите му да го отстранят от длъжност и да започнат дисциплинарно производство“, подчерта Демерджиев.

Във връзка с поисканата от МВР информация от руското министерство на вътрешните работи по повод разследващия журналист Христо Грозев, обявен за издирване от Кремъл, той отговори, че още не е постъпила информацията. Отнемало време, докато се придвижи по дипломатическите канали.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук