Йордан Терзийски
Йордан Терзийски

„Голямото противоречие е, че всички партии казват, че трябва да има консенсус, диалог и да се работи за национални приоритети. Когато обаче точно приоритетите, около които максимално много партии могат да се обединят, са поставени на масата, част от тях въобще не идват на преговорите, а другите си намират формални основания да не подкрепят декларацията“.

Това каза народният представител от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски в интервю за ДЕБАТИ.

Думите му дойдоха по отношение на днешната заявка на лидера на „Българки възход“, че партията му няма да подкрепи декларацията на ПП.

Декларацията на ПП пък съдържа приоритети на евентуално управление. От формацията целят да използват гласуването за нея като лакмус, който да покаже дали има воля за правителство сред депутатите, или е редно да върне мандата.

„Видяхме, че ГЕРБ нямаха реален план, след като свалиха правителството „Петков“. Видяхме, че не успяха да реализират последните четири мандата, които получиха. ГЕРБ очевидно нямат идея за управление, не знаят как да управляват тази държава.

Всички, които ще гласуват против декларацията ни, трябва да дадат обяснение какъв по-работещ модел от този, който ние предлагаме в момента, могат да предложат те“.

Какви са очакваният му как ще протече гласуването на декларацията на ПП и кои са най-важните задачи, посочени в нея, четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук