Приятели, близки и колеги изпращат Царицата на комедията Татяна Лолова в последния ѝ път към небесния театър. С цвете в ръка, те се извиха на опашка, за да отдадат последна почит пред лика й в театъра, където Лолова играе през по-голямата част от живота си. Актрисата издъхна преди дни, на 87-годишна възраст.

Всички дошли да се поклонят пред нея бяха единодушни, че с нейната кончина си отива последната комедийна актриса от трупата актьори от ранга на Георги Парцалев, Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова.

Директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов заяви, че в такива мигове трябва да се огледаме в загубата, която имаме и да си дадем сметка, че не всеки ден се раждат такива светли енергии и хора.

„Ние губим един от големите си примери затова как светът може да изглежда наистина усмихнат, да изглежда светещ. Това е тъгата. Никой от нас няма да остане на тази Земя, ясно е това, въпросът е как ще живеем. И Таня ни даде един изключително топъл, усмихнат пример за това как трябва да стъпваме по тази земя.“

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че Лолова е слънце за нея, което никога няма да я напусне.

„Днес се покланяме пред нейната памет, пред нея, пред нейния талант и изкуството. Една от най-обичаните български актриси си отиде, но ни остави усмивката си. Тази усмивка винаги ще бъде с нас и мисля, че всички българи ще я запомним с това и ще продължим да се усмихваме когато я видим в нейните прекрасни роли“, заяви столичният градоначалник.

Вежди Рашидов добави, че Лолова е била велик човек и също се поклони пред нея.

Погребението на голямата актриса ще се състой в тесен семеен кръг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!